miercuri, 28 noiembrie 2012

Cum sa economisesti "energie"(sa te tina bateria mai mult)la smartphone.

Dupa cum stiti smartphone-urile au autonomie a bateriei foarte mica.Practic vorbind aceasta este veriga slaba a acestor terminale.Mai departe o sa va arat/invat cum sa economisiti energie in bateria dumneavoastra si cum si ce sa folositi pentru a va bucura mult mai mult de acest smartphone.Acest tutorial nu va face minuni si sa va mareasca durata cu cateva zile ci o sa va creasca durata cu cateva ore, oricat de putine vor fi nu conteaza, dar conteaza ca bateria tine mai mult.

1.Va sugerez sa folositi o aplicatie "3G/2G Switch"-Astfel sa folositi reteaua 2G atunci cand nu folositi telefonul, iar aceasta o sa va economiseasca destul de bine energia bateriei.Se stie foarte bine ca reteaua 3G consuma destul de multa baterie.

2.Folositi un program de tip JuiceDefender.Multi spun ca aceasta aplicatie dauneaza telefonului.Ei bine eu am testat-o destul de mult timp si am ajuns la concluzia ca aceasta aplicatie nu trebuie sa lipseasca daca aveti nevoie de mai multa energie.Cu ajutorul acestei aplicatii puteti sa va creati un program in care sa va deconecteze de la internet automat,sa va conecteza intr-un anumit timp si multe altele(O sa postez si niste setari ale acestei aplicatii)Cu ajutorul acestei aplicatii am reusit sa imi maresc durata bateriei de 2x.

3.Autostarts.Este o aplicatie ce nu trebuie sa lipseasca.Cu ajutorul ei puteti sa opriti pornirea anumitor aplicatii si sa gestionati care aplicatie sa porneasca si care nu si care sa ruleze si care nu.Mi se pare o prostie ca GoogleMaps sa foloseasca internetul atunci cand trimiti sau primesti un sms nu?Ei bine asta inseamna consum ridicat de baterie ceea ce nu e chiar confortabil.

4.Pentru cei care folositi CustomROM(facute de baietii de pe xda)Va recomand sa cautati un modem care sa va foloseasca cat mai putin bateria.Din toate care le-am testat eu, am ajuns la concluzia ca cel mai bun pentru Romania  este JVU.

5.Dezactivati-va sincronizarile automate,precum si localizarea daca nu le folositi,astfel veti economisi destul de multa baterie.

6.Dezactivati-va traficul de date atunci cand nu-l folositi si o sa aveti o durata de viata a beteriei mult mai mare.
Cam acestea ar fi sfaturile mele pentru o durata mai mare a bateriei.Daca doriti sa completati ceva va rog sa adaugati un comment iar daca este folositor il voi adauga aici impreuna cu multumiri.

4 comentarii:

  1. Aplicatia "3G/2G Switch" este inutila, zic eu. Avem aceasta functie direct din setarile telefonului :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa mia weconomisesti din baterie e bine sa ai si dezactivata optiunea de rotire a ecranului

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa nu uitam de Bluetooth si Wireless-ul care consuma si ele foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  4. Aplicatiile care inca ruleaza- inchise, luminozitatea- mai mica, notificarile- off daca se poate si pe silent...

    RăspundețiȘtergere