miercuri, 9 noiembrie 2011

HTC Edge: primul smartphone MUTANT, cu procesor quad-core!

Este mai puţin important răspunsul la întrebarea "chiar avem nevoie de aşa ceva?", contează faptul că HTC a ridicat ştacheta la un nou nivel şi anume procesarea quad-core pe telefoane mobile. HTC Edge este primul smartphone ce integrează chipset-ul nVidia Tegra 3, cu patru unităţi de calcul cu o frecvenţă de 1.5 GHz.

Cantitatea de memorie RAM este de 1 GB, iar spaţiul de stocare intern de 32 GB. Ecranul are 4.7 inch şi 1280 x 720 pixeli. Camera foto face poze la 8 MP şi filmează Full-HD, cu performanţe remarcabile în condiţii slabe de iluminare mulţumită unei diafragme largi ce permite pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină (F2.2).


HTC Edge, smartphone cu procesor quad-core

Printre alte dotări, se menţionează conectivitatea HSDPA de mare viteză (21 Mbps) şi tehnologia Bluetooth 4.0. Este posibil să se lanseze şi o versiune de HTC Edge pentru reţelele mobile de ultimă generaţie (LTE / 4G).

Sistemul de operare cu care smartphone-ul HTC ne va întâmpina în prima jumătate a lui 2012 este Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich).

Ca o concluzie, după aceste prime informaţii, nu cred că greşim dacă spunem că HTC Edge este un telefon-mamut ce ţinteşte către cei mai exigenţi utilizatori de smartphone, cei care vor dispozitive înarmate până în dinţi cu ultimele tehnologii şi cu cele mai performante componente. Avem o singură problemă care ne macină: consumul de energie.

Sursa: The Verge

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu